Over Jobs to Work

Antwoord op de groeiende vraag

Het gaat goed met de tuinbouw in West-Brabant. Wanneer aardbeienteler Jong Fruit in Dongen (NB) blijft uitbreiden en zich toelegt op jaarronde productie, groeit ook de behoefte aan personeel.

Het (internationale) personeelsbestand is op een gegeven moment zo groot dat zelfs collega-tuinbouwers aankloppen voor arbeidskrachten. Daarnaast wordt de vraag naar tijdelijke medewerkers ook buiten het hoogseizoen groter. Zo groeien we van 8 medewerkers in 2006 tot een personeelsbestand van 450 mensen in 2024.

Goed geregeld

Om de personeelszaken zowel voor medewerkers als opdrachtgevers beter te regelen, wordt Jobs to Work opgericht. Dit flexibele uitzendbureau voorziet in de behoefte aan arbeidskrachten en is de perfecte schakel tussen de wisselende vraag naar personeel en werk.

Jobs to Work opereert vanuit Dongen (NB). We werken met een internationale ploeg gemotiveerde medewerkers die voor korte of langere tijd inzetbaar zijn. Onze opdrachtgevers zijn grote tuinbouwbedrijven in de regio met wie we vaak al jarenlang samenwerken.

Bekijk het bedrijf

GESCHIEDENIS.

VAN SPRUIT NAAR ZACHT FRUIT.

De geschiedenis van Jong Fruit gaat terug tot midden jaren zestig. Aardbeien spelen dan nog geen enkele rol; het familiebedrijf zit oorspronkelijk in prei, spruiten en spinazie.

AARDBEIEN.

De felrode zomerkoninkjes komen pas later in beeld, aanvankelijk op kleine schaal. Vanaf 1992, wanneer Rob van der Wouw toetreedt tot het bedrijf, focust Jong Fruit zich volledig op aardbeien. De jaren die volgen staan in het teken van groei. De ene na de andere kas verrijst in de omgeving. Het aantal meters tunnel reikt verder dan het oog kan zien. Tienduizenden vierkante meters aardbeien maken van Jong Fruit een belangrijke speler.

GROEI EN TECHNIEK.

De ambities rijken nog veel verder. Met de komst van Arian de Jong wordt Jong Fruit een bv die zich opmaakt voor de volgende stap. Arian denkt groot en wil uitgroeien tot een van de grootste spelers in de branche, terwijl Rob constant nieuwe technieken toepast om een nog groter volume aardbeien van de beste kwaliteit te kunnen leveren.

INNOVATIE DOOR ASSIMILATIE

Met de introductie van assimilatielampen in 2006 loopt Jong Fruit ver voor de muziek uit. In een tijdperk waar deze techniek nog in de kinderschoenen staat, ontwikkelt Jong Fruit in eigen huis een strategie die elk jaar meer succes oogst.

Onderdeel van een bredere bedrijfsstrategie is de aanleg van ruim 30.000 vierkante meter trayvelden voor de opkweek van eigen planten (Jong Plants), en het opstarten van Jobs to Work, een uitzendbureau voor de tuinbouwsector.

Jong Fruit is nog lang niet uitgegroeid. Niet alleen in omvang, maar ook in kwaliteit en innovatie.

Open sollicitatie

Laat je gegevens achter zodat Jobs to Work een match kan maken.

Open sollicitatie indienen